contact met gevoel Lisdonk Coaching & Training

Wil je het echt weten?

Wil je het weten?

           

Ha daar gaan we weer, een blog! Ik zit achter mijn bureau te worstelen met hoe ik nou kan zeggen wat ik wil zeggen. Ik heb al een hele bladzijde geschreven met allerlei grappige woordspelingen en interessante informatie over het onderwerp, maar ik kom maar niet tot een goed geheel. En dat voelt…. zoekend… onzeker…., en het maakt dat ik al verschillende keren opnieuw begonnen ben. Nu al weer. En waarom toch al dat gedoe, zeg het toch gewoon!

 

Maar ja dan wordt het net een soort college, ( zie mezelf als een oude uil 

20753902-uil-cartoon-die-een-graduatie-uniform-het-geven-van-een-presentatie.jpg

 
 

met knijpbrilletje en toga) luister naar mij want ik heb iets belangrijks te vertellen…! ? bah, dat vind ik helemaal niet leuk, dat voelt niet goed, zo’n verheven plekje op een hoge tak in de boom. Volgens mij lees jij dan ook helemaal niet door, dan is het weer zo’n stukje wat je in zoveel nieuwsbrieven of websites kunt vinden, meer van hetzelfde.

Ik kijk eens naar buiten en zoek weer verder. Wil ik dit echt vertellen? Waarom nou toch? Nou, het is wel echt mijn missie: ik geloof dat er een hoop mensen zijn die blij worden wanneer ze beter contact zouden kunnen maken met de anderen om hen heen. Daar hoef ik niet eens ver voor te gaan.

 

Ik krijg gelukkig vaak te horen dat mensen het zo leuk vinden om van mij te lezen, ‘je schrijft zo leuk zeggen ze dan, zo persoonlijk’. En al ben ik soms wat verlegen met de lof (en natuurlijk ook heel blij en trots) ik snap wel wat ze bedoelen. Ik vind dat ook het leukste, om een echt mens te ervaren aan de andere kant van de letters, lijn, tafel. Die medemenselijkheid doet ook iets met mij, daar voel ik wat bij. En dat, dat voelen, is de sleutel tot de gouden poort.

 

Maar ja voelen, wat heb je eraan met alle ellende in de wereld? En wanneer diploma’s meer worden gewaardeerd dan humor of vriendelijkheid? Je zou misschien vergeten dat je het kunt. Voelen.

zonnestraal_door_boom.jpg


Maar je kunt het, echt hoor! Voel de zon op je huid, luister naar een lekker muziekje, beweeg je tenen in je pumps en verlang naar je pantoffel. Daar begint het, dat is het begin, en nou rustig aan, het draadje inhalen. Merk op dat je kunt uitkijken naar één persoon, en dat je een ander ontloopt. Dat het ene schilderij iets anders met je doet dan een ander schilderij. Het is allemaal gevoel. Wordt je bewust ervan, en maak je keuzes.

 

Later meer over het benutten van je gevoel in het maken van contact.
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voorn…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het mo…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn'…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen pr…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen …