Lisdonk coaching :: Wil je er goed uitzien? Begin bij .. ja waar eigenlijk? Lisdonk Coaching & Training

Wil je er goed uitzien? Begin bij .. ja waar eigenlijk?

Iedere dag zie ik ze naar school fietsen: pubers in alle maten en vormen. Vaak zien ze er erg gelikt uit waardoor ik nog eens kritisch kijk naar mijn ‘huispak’, een spijkerbroek met effen T-shirt. Nee, dan deze meiden met strakke broeken en jongens met een pot gel in het haar. Al vallen de mussen van het dak, de strakke broek blijft aan. En al rijden de strooiwagens door de straat, het korte spijkerjackje is alles wat aan mag in de categorie jas.

Wat is dat toch? Waarom kiezen we voor schoonheid en niet voor comfort? Waarom is het belangrijk om er leuk uit te zien? En wat is leuk, wie bepaalt dat? De couturiers in Parijs, of het populairste meisje op school? Wat zegt het over jou wanneer je een jurkje met noppen draagt, of sneakers bij een korte broek? Gaat het wel om een boodschap en aan wie dan?

Als ik zo terugkijk op de eerste 44 jaar van mijn leven is er geloof ik een onwaarschijnlijk groot deel gaan zitten in het uitzoeken van mijn kleding en aanverwante zaken. De eerste 10 jaar niet, toen trok ik aan wat mijn moeder voor mij maakte, behalve als het prikte. Maar daarna wilde ik ook wel eens  een broek uit de winkel, al zaten die lang zo lekker niet. En ik kon lang voor de spiegel staan voor ik iets kocht. Speciale gelegenheden, bruiloften, uitgaan, sollicitatiegesprekken, spannende vergaderingen, noem het, er was een outfit voor die precies goed zou zijn,  maar welke?

Aan veel make up heb ik me nooit gewaagd, ik voel me daar niet mezelf mee, en gelukkig heb ik haar wat in allerlei modellen toch zijn eigen gang gaat.  Daar heb ik ook niet te veel moeite aan besteed, alleen een goede kapper helpt. Ik las in het Volkskrant Magazine over de wereld die Kroeshaar met zich mee brengt, het ontkroezen, en de extensions. Het geld en de pijn dat hiermee gemoeid gaat. Het is een wereld en een economie op zich.

In hetzelfde artikel werd treffend opgemerkt dat de keuze om kroeshaar te laten kroezen een keuze lijkt te zijn voor een reis terug naar zichzelf. En hier werd ik geraakt. Ik dacht aan mijn dochter die zorgvuldig haar kleding klaarlegde voor de eerste schooldag want ze wilde aan de meester laten zien wie ze was. Mmm…. 

Is dat dan waar we mee bezig zijn? Ons uiterlijk is een uitdrukking van onszelf. Geen groter compliment dan : ‘wat zie je er leuk uit’. En wil je ruzie, probeer dan eens de vraag: ‘wat heb jij nu aan?’. Succes gegarandeerd!

Over mezelf kan ik alleen maar zeggen: na jaren van zoeken naar mezelf en mijn stijl, naar wat me staat en waar ik me goed en zeker in voel, na diverse miskopen en onverwachte successen heb ik mezelf een cadeau gegeven: ik heb een kleur en stijladvies gekocht bij Monique Bogaards. (http://www.yebba.nl).  Eindelijk heb ik het me gegund om professioneel advies te krijgen voor iets wat heel persoonlijk is. Voor het persoonlijke heeft Monique veel oog waardoor haar advies echt passend is op mij. Je zou kunnen zeggen dat ik me erkend voelde. (en daardoor durfde ik op de foto die ik vervolgens op mijn site durfde te zetten...)

En laat dat nou precies zijn wat ik in mijn trainingen en coaching ook doe. Mensen hun waarde laten ervaren. Met wat kleine tips en een heldere spiegel verdieping geven aan wie ze zijn.

Je zult zien, je zult echter zijn, krachtiger daardoor, en er zal meer waardering zijn voor wie je bent wanneer je eerlijk durft te zijn. Eerlijk in wat je belangrijk vindt, in wat je wilt, en ook in wat je mooi vindt.  

Bel me wanneer je hier naar zoekt!
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…