Lisdonk coaching :: Werken voor een baas, voor jezelf, of voor je klant? Lisdonk Coaching & Training

Werken voor een baas, voor jezelf, of voor je klant?

beoordeling.jpgLaatst kreeg ik na een training een evaluatie terug. Ik ben een ‘believer’in persoonlijke ontwikkeling dus vraag ik de deelnemers altijd om een evaluatie van mijn training en van mezelf als trainer. Voordat ik ernaar kijk maak ik mezelf dan even sterk en zeg ik tegen mezelf ‘ ook negatieve feedback is gewoon feedback. Je kunt jezelf alleen ontwikkelen als je terugkrijgt wat er beter kan’. En al ben ik een believer, ik ben toch altijd erg blij met positieve feedback.                                                           

Zo ook laatst. Ik kreeg twee mooie evaluaties met een bedankje voor wat de training had gebracht aan inzichten en handvatten. Ik voelde me blij en trots en wilde het eigenlijk gelijk aan mijn baas gaan laten zien wat een mooie beoordeling mijn klanten hadden gegeven. Ik voelde bijna een soort van teleurstelling dat ik dat niet kon doen omdat ìk de baas ben. ….AHA!

woorden_beoordeling.jpg

Ik ben mijn eigen baas. Ik zit mezelf genoeg op mijn nek om mezelf tot steeds beter te brengen, en nu mocht ik mezelf een groot compliment geven: goed gedaan Marieke!

En meteen daarna sprak een stemmetje in mij dat het wel een beetje suf van me was om de waardering van mijn baas te zoeken, want dat zou helemaal niet mijn focus moeten zijn. Het gaat immers om de klant, en als die tevreden is, dan ben ik het ook. Als de klant blij is, ben ik nog blijer.

Mmm, daar zat ik even met mijn mooie evaluatie. Niemand aan wie ik trots de evaluatie kon laten zien voor de schouderklop.

Maar des te mooier dat degene voor wie ik het allemaal wilde doen, dat die al had gezegd: goed gedaan Marieke, dank je wel! …………………….Een bescheiden Joepie! :) 


ik_beoordeel.jpg

Ps. Een dag later kwam ik een oude vriendin tegen die had gehoord dat ik voor mezelf was begonnen. Ze vroeg me of het niet erg eng was, zonder de zekerheid van een maandsalaris. En ik moest zeggen: Nee!

Ik had het ook zo gezien voor ik was begonnen, maar uiteindelijk is een nieuw leeg boekjaar nooit zo spannend als een beoordelingsgesprek door een ander. Dat boekjaar, daar kan ik wat aan doen. Hoe een ander mij ziet en in hoeverre ik aan zijn verwachtingen voldoe, daar heb ik toch echt minder invloed op!........................................Joepie (2) ! :) 

tumbs_up_groen.jpg
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…