Lisdonk coaching :: Toe aan iets leuks! Lisdonk Coaching & Training

Toe aan iets leuks!

Toe aan iets leuks!

 


Oooh die bloembollen! Ik kan ze wel de grond uit KIJKEN!

Ik sta altijd open voor iets gezelligs, en nu ik weer aan mijn bureau zit om mijn blog te schrijven was ik al halverwege een blog met iets bespiegelends voor ik het besefte: ik heb zin in iets leuks!

 

rummikub.jpg

 
 
 
 
 
 

 

Afgelopen weekend voelde ik het eigenlijk ook al, en ik heb er 

gewoon rücksichtlos  aan toe gegeven, wat resulteerde in appeltaart! Jammie! En vorige week had ik zin in iets leuks en dat is iedere dag wel gelukt. Kleren kopen met mijn dochter, spelletje RummiCub, naar de deltawerken met zijn vieren, in de zon wandelen, noem het op en iedere dag was er wel een mmmmm J  moment. Zelfs toen ik in de tuin de dode takken wegknipte was ik blij want de krokussen laten hun eerste sprietjes al bovengronds zien.


Zo makkelijk kan het gaan, kiezen om te kijken naar het leuke in de dag. Kijk je naar de buienradar om te weten wanneer je droog op de fiets kan, zie je dan wanneer het regent, of wanneer het droog is? Het bekende half volle of half lege glas?

 

Laatst sprak ik iemand die gekozen had om zich te scharen bij de positivoos in het leven. Het lijkt een eenvoudige keuze: wil je genieten of wil je klagen? Je doet het zelf. Er is genoeg ellende in de wereld om er niet te lang bij stil te gaan staan. Bovendien geeft het meer energie om te kijken naar wat leuk is in het leven, en met die energie kun je weer werken aan het rechtbuigen van wat krom gaat in je leven.

zonnestraal_door_boom.jpgNou is het inmiddels wel bij de meesten van ons bekend dat het zo werkt, maar ja, doe het dan maar eens! Het leven doet wat het leven doet. Mensen maken soms nare dingen mee. Ziekte, werkeloosheid, scheiding, en blijf dan nog maar eens positief! Als ik enorm mijn best ga lopen doen om positief te zijn en daarmee weg te duwen wat ik niet wil ervaren aan ellende, komt die als een boemerang keihard terug. Terwijl, als ik het verdriet of de angst of de teleurstelling even toelaat, kan het daarna ook weer oplossen.

Je hoort het tegenwoordig vaak gezegd worden: ‘je moet het loslaten’. Maar ja, je kunt niets loslaten wat je niet eerst hebt vastgepakt.

 

Dan voel je daarna heus weer de zon op je rug, want de zon, die trekt zich niets aan van wat er op aarde gebeurt. Hij schijnt ongeacht hoe de aarde draait. En zo draait dit voor mij ook om vertrouwen. Vertrouwen dat de goede tijd er weer aan zal komen, dat je sterk genoeg zult zijn, dat er ook goede dingen gebeuren, dat je het kunt: kijken naar de zon.

 

Hoe is het voor jou? Zie je de lente al komen of moet eerst de regen nog vallen? Heb jij al teugels waarmee je je dag kunt sturen zoals jij het wilt?
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voorn…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het mo…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn'…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen pr…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen …