Lisdonk coaching :: Spijbelen of applaus Lisdonk Coaching & Training

Spijbelen of applaus

                      applaus_handjes.jpg
Als zzp-er heb ik veel mogelijke afleidingen. Ik werk vanuit huis, dus zijn er altijd wel huishoudelijke klusjes te doen, waarbij ik het fijn vind dat er een instant beloning is: een opgeruimd huis, of een opgeruimde mailbox.

Soms verkoop ik die acties aan mezelf als iets dat ook nut heeft voor mijn bedrijf, bijvoorbeeld facebooken. Het is ook héél belangrijk om op de hoogte te blijven van de wereld om me heen, mhm, in contact te blijven en op de hoogte van ontwikkelingen, dus de krant lezen, hoort ook bij mijn werk, toch? Zo kan ik eindeloos doorgaan met afleidingen. Het verraderlijke hiervan is dat ik wel allerlei klusjes doe maar niet echt aan de slag ga met wat ik moet doen in deze tijd: werken.                                                                                                                                                                                 
Want werken is serieus bezig zijn met je vak, met je bedrijf. En daar zit het wel een beetje in, in dat ene woord: serieus… Dat klinkt zo …., zo…..,  ‘grote mensen’-achtig. Het klinkt wat zwaar en ik mis dan het speelse, het lachen en het blije dat ik kan voelen wanneer ik in flow ben en lekker mijn ding aan het doen ben. Wanneer ik in gesprek mag met mensen en op onderzoek ga naar wat er speelt, wat er blokkeert, waar men naar verlangt. Het leuke aan de mens is soms een beetje verstopt onder het ‘moeten’ en het is zo geweldig om het dan weer te vinden. De opluchting van mijn gesprekspartner en HOERA!-gevoel wanneer het weer gevonden is, dat is fantastisch.
                                                                                                                     zonnetje.jpg

Dat is wat ik wil en waarvoor ik dit bedrijf gestart ben. Dus waarom doe ik het niet gewoon, werken? Waarom ga ik die training niet ontwikkelen en ga ik niet bellen voor die trainingsruimte? Wat houdt me tegen? ( er trad haast een schizofreen proces op waarbij ik mezelf ging coachen )

Als ik heel eerlijk ben, ik vind het gewoon spannend. Ik vind het spannend om mijn ideeën uit te voeren want dan komt het uit in de wereld, en kunnen mensen er iets van gaan vinden. En als ik heel eerlijk ben dan ben ik nog altijd gevoelig voor de mening van anderen. Ik wordt graag geprezen en gewaardeerd. Ligt het aan mijn sterrenbeeld (leeuw) dat ik geniet van een aai, of is het gewoon menselijk?

Hoe raar het ook mag klinken: zo gevoelig als ik ben voor de aai, ben ik steeds minder voor de afwijzing. Dat is het voordeel van mijn vak, ik weet inmiddels dat iedereen wel ergens mee worstelt en daar kan ik erg veel compassie mee hebben.

Compassie, herkenning, erkenning komt voor het loslaten. Dan kan je een keuze maken voor het verlangen en je vrijheid. 

Nu ik zo vol compassie heb gekeken naar mijn angst en verlangen, geef ik mezelf een aai en applaus. Ik kies in alle vrijheid voor mijn verlangen. Ik ga lekker aan de slag met mijn training. En als beloning mag ik dit in de zon doen, misschien zelfs met eens stukje chocola, want zeg nu zelf, ik ben toch goed bezig! Aan het werk!  

chocoladereep.jpg
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…