Lisdonk coaching :: Mag ik je van dienst zijn? Lisdonk Coaching & Training

Mag ik je van dienst zijn?

Weet je wat lastig is? Ja waarschijnlijk weet je dat wel, want ik denk dat wel allemaal wel zo onze dingetjes hebben die we moeilijk vinden.


Weet je wat ik lastig vind? Nou, mijn mond houden! Ik heb namelijk een beetje een afwijking,. Ik heb last van het ‘helperssyndroom’. Waarmee ik maar wil zeggen dat ik graag mensen wil helpen. (je hoeft geen wetenschapper te zijn om een direct verband te zien tussen mijn afwijking en beroepskeuze…)

Dus wanneer iemand in mijn buurt een vage klacht uit, een vraag stelt of zelfs maar zoekend om zich heen kijkt schiet ik in de houding en bied ik mijn diensten aan. Kan ik helpen, wat zoek je of gewoon zonder verdere vragen meteen maar wat advies geven. Soms wordt dit wel gewaardeerd en heel soms wordt mijn goede raad opgevolgd! Joepie, 10 punten !

Maar wat ik vervelend vind is als mensen me gaan zien als een bemoeial, of erger een betweter. En daarom vind ik het schrijven van deze blog ook zo lastig. Want ik kom nogal eens mensen tegen met vragen, heerlijk. Maar vanuit mijn afwijking krijg ik dan meteen de neiging om mijn hulp daar en dan te leveren EN het in mijn blog te zetten, want je weet maar nooit wie je er een plezier mee doet….. toch?

Maar als je niet zit te wachten op een motivatie preek om te gaan sporten, of op een handleiding voor een leuke dag, dan denk je waarschijnlijk al snel: Saai!!

Dus voor een ieder die gewoon even lekker wil lachen heb ik hier een tip:  http://www.youtube.com/watch?v=WLdfpBNjdDc

En voor degene die blij is met wat herkenning over lastige dingetjes in het leven,

Lees even door hieronder   
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…