Lisdonk coaching :: Hoe leuk moet het zijn? Lisdonk Coaching & Training

Hoe leuk moet het zijn?

Tijdens het schrijven van mijn vorige blog zocht ik naar een lichtere toets. Een grapje, een herkenning van een menselijke eigenschap waardoor je even kunt lachen om jezelf, of gewoon een stukje zelfspot van mijn kant. Maar nee, het kwam er niet uit. Ik zat een beetje in een dalletje van waaruit de zon alleen te zien was als die over de berg heen kwam. En dat duurde even.

berg_zonsopgang.jpg

Ik twijfelde, moet ik die blog wel posten dan? Zouden mijn trouwe lezers me niet een ontzettende zeur gaan vinden met al dat gedoe over wat ik miste? En zo gauw ik me realiseerde wat ik aan het doen was heb ik gauw mijn blog op mijn site gezet. Hup meteen doen, niet meer over na denken.

Ik schrok een beetje van wat ik in mijn spiegel zag. spiegel.jpg

Ja natuurlijk, een blog zet ik op mijn site met de bedoeling dat mensen het lezen en het leuk of informatief vinden. Dat ze er dus iets aan hebben. Een oppepper of een inzicht. Maar elke blog gaat wel over mij, en wanneer ik alleen maar die verhaaltjes ga posten die leuk zijn, of waar ik leuk uit naar voren kom, dan ben ik niet meer eerlijk aan mezelf.

Ik ben namelijk dit werk gaan doen om anderen te helpen. Er is mij verteld dat ik mensen help, alleen al omdat ik zo mezelf ben. Dat het zo veilig is bij mij omdat ik ook zo eerlijk ben over mijn eigen fouten en minder flatteuze kanten. Daarom durven mensen ook eerlijk naar zichzelf te kijken. Durven ze te erkennen dat er dingen zijn die voor verbetering vatbaar zijn.  En dan kunnen ze, als ze willen, kiezen voor iets nieuws. Voor een verandering. Kunnen ze iets wat geweest is los laten. En dat gun ik iedereen. Zelf kunnen kiezen voor iets waar je naar verlangt. Los komen uit een keurslijf van gewenning.

Daarom zijn mijn blogs dus niet alleen maar leuk. En schrijf ik ook wanneer ik niet totaal happy ben.  En ook al zit ik dan een beetje met kramp achter mijn computer, en vertel ik mijn lieve schat van mijn man dat ik ontevreden ben over mezelf. Loop ik dan te wroeten in mezelf op zoek naar dat wat ik uit wil spitten, dan toch zet ik ook die worsteling in een blog. Omdat ik wil dat je weet, het is ok.

De ups en downs, ze zijn ok. Jij bent ok en ik ben ok.
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer …

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruz…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zel…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de …

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een p…