Lisdonk coaching :: Geluk? Wat is dat? Lisdonk Coaching & Training

Geluk? Wat is dat?

Vandaag stond ik wat raar op. Ken je dat, dat je opstaat en niet per se het heel druk hebt maar wel heel veel dingetjes zou willen doen? Zo'n dag waarop het succes van de dag af lijkt te hangen van hoeveel je gedaan hebt, af kunt vinken van je lijstje, zonder dat je er druk op voelt zitten? Dan kan het ook maar zo gebeuren dat er dus niets uit je handen komt (of in ek geval minder dan waar je tevreden over bent). Het is dus een gevaarlijk gevoel, want je geluk hangt in de weegschaal.....

Mijn dag is gered door een vrouw op de fiets. De hetero mannen onder de lezers denken nu misschien, 'ha nu snap ik waar je het over hebt' en knikken veelbetekenend (als Joey van Friends). Maar nee, het is niet helemaal zo, denk ik ten minste, want mijn man wordt ook altijd heel gelukkig van rokjesdag, terwijl ik hem ten volste vertrouw dat hij het bij kijken houdt.


Ok, terug naar het onderwerp.

Mijn dag werd dus gered door een vrouw op de fiets. Het ging zo: Ik fietste terug naar huis nadat ik een boodschap had gedaan. Ik vind fietsen fijn, en helemaal als de zon schijnt, er een licht briesje blaast, het rustig is in de straten en je voorrang krijgt op het fietspad. En zoals dat mij vergaat op zo'n moment: ik glimlachte.

Ik weet niet hoe breed, maar ik genoot en dat zie je bij mij.

Op dat moment kwam er een vrouw uit een zijstraatje en kwam me tegemoet gefietst. we zagen elkaar heel kort. Zij had de focus op haar pad, moest het fietspad opdraaien en zag mij genietend tegemoet zeilen. Schuinkijkend gaf ze me een grote glimlach.

Het moment was zomaar voorbij.

Daar en dan registreerde ik haar glimlach en ik trok mijn mondhoeken als in antwoord nog wat verder op, en toen voelde ik het, haar glimlach liet ik even binnekomen. Een kriebel in mijn buik, een giechel in mijn keel, licht in mijn hoofd en ja, ik voelde me gelukkig! Ik fietste heerlijk door de rustige straten, kreeg voorrang en de zon scheen, en ... ik had een glimlach gekregen.

En terwijl ik zo doorfietste en nog even nagenoot, passeerde ik allerlei mensen in de straat. Andere fietsers, een straatveger, een kindje op een step, een auto die me een beetje onbeholpen afsneed bij het parkeren, en het was miraculeus. Iedereen glimlachte naar mij! Het was alsof ik eerst had geroken van een fris bruisend wijntje, een slokje had genomen en daarna een verrukkelijke afdronk met kriebels op mijn tong en fruit in mijn keel.

Het was heerlijk. En als klap op de vuurpijl realiseerde ik me, als ik zo glimlach, en anderen ontvangen die ook als een mousserend wijntje, met kietel in de buik en giechel in de keel, nou ja, dan glimlachen zij ook, kan niet missen. En als zij dan weer iemand voorbij zien komen, wat gebeurt er dan daar? Juist! Glimlach!

Ha, ik ben gelukkig! Doe je mee? :)
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…