Lisdonk coaching :: Eén glaasje aandacht graag! Lisdonk Coaching & Training

Eén glaasje aandacht graag!

glaasjes.jpgLaatst was ik op een verjaardagsfeestje. Ik had me er van te voren erg op verheugd om iedereen te zien en bij te praten. Het werd ook gezellig. Iedereen vermaakte zich best en de jarige had het duidelijk naar zijn zin.


Maar, tja. Ik miste iets. Ik kon er niet direct de vinger op leggen. Maar ik kwam duidelijk niet in de stemming die de anderen wel hadden.

Ik probeerde eens een andere gesprekspartner, keek eens in het rond, maakte een ommetje langs keuken en toilet, maar toen ik weer de kamer binnenkwam en me weer voegde in het gezelschap, was het er nog steeds niet.

Ik zat me te verwonderen over wat ik nou toch miste op dat feestje toen ik me ineens realiseerde: ik miste aandacht.

Ja natuurlijk, men had wel aandacht voor elkaar: `jij nog wat drinken?’,  ‘zijn jullie dit jaar nog op wintersport geweest?’ , maar ik kreeg niet de vraag: hoe gaat het met je? Spannend als straks de oudste naar de middelbare gaat? Hoe gaat het met je bedrijf? Wat doe je precies? Enzovoorts. Terwijl ik dat zo graag wil delen met deze mensen. Ik houd wel van een beetje diepgang.

En ja, dat miste ik. Voor ik dit door had, was het feestje al aan het aflopen. Er was duidelijk geen sfeer meer voor diepere gesprekken. En daarbij, hoe moest ik dit voor elkaar krijgen? Mijn vinger opsteken en zeggen: ‘mag ik een portie aandacht alsjeblieft?’ De vragen die ik op mijn beurt stelde aan een aantal mensen, werden vaag beantwoord, of bleven rondom die persoon draaien. Maar niemand die mij vroeg: hoe gaat het met jou?

hand_ober.jpg


De dagen erna was ik verdrietig, teleurgesteld. Ging het contact met deze mensen dan niet verder dan eten en drinken? Zo zat ik mezelf zielig te vinden.

Tot ik mezelf weer bij mijn haren omhoogtrok en een vriendin belde: ‘met Marieke’, ‘Hoi, hoe is het? Hoe was je weekend?’ . En ik mocht vertellen, er werd naar me geluisterd. En mijn ziel werd gestreeld.

Later in de week op verschillende plekken heb ik leuke ontmoetingen gehad. Mensen met veel belangstelling voor mij en wat ik doe. Dat was fijn. Maar wat doe ik nou de volgende keer op een feestje, wanneer het onderwerp van gesprek niet verder gaat dan de kaasstengels? Dat wil ik weten, want ik wil zelf kunnen aansturen op een leuke dag!


kaasstengels.jpg

Maar daar zit het dus in: als ik aandacht wil, en ik krijg die niet, dan zal ik verdrietig zijn. Maar waarom moet de ander mij aandacht geven?

Een ontmoeting, dat is precies wat het woord al zegt: een ont- moeting.

Het leven is een feestje, je moet wel zelf de slingers ophangen!

slingers.jpg
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…