Lisdonk coaching :: Duwtje in de rug Lisdonk Coaching & Training

Duwtje in de rug

Gisteren ben ik door mijn rug gegaan. Ik zette het dienblad op tafel en ik voelde iets knappen in mijn rug. Het deed pijn maar de rest van de dag ging het wel en aan het einde van de dag dacht ik dat het wel over zou gaan met een goed nachtje slaap. De volgende ochtend werd ik wakker van de pijn. Mm, niet over dus. Ik ben maar opgestaan, want mijn hoofd vertelde me dat met beweging de spieren los zouden komen, en dan wordt het minder. Ik wist wel wat ik moest doen. Ik deed het met tegenzin…

vrouwtje20met20stok.gif


Als een oud vrouwtje stond ik even later mijn tenen af te drogen, ik kon amper bij mijn voeten en ik was bang dat het er weer in zou schieten. Voor de lezers onder jullie die rugpijn niet kennen: voeten afdrogen kan een hachelijke onderneming zijn. Je bukt namelijk een beetje, en draait omdat je op één been staat .  Nou ja, het is redelijk afgelopen. Beneden liep ik wat te drentelen, en ik kon eigenlijk niet veel meer dan dat. In beweging zijn is goed weet ik. Fietsen is nog beter weet ik ook. En toch kostte het me moeite om gewoon mijn jas aan te doen en naar buiten te gaan.

Ik dacht, dat doe ik straks wel, als ik naar de bakker kan. En, er is nu nog niemand wakker, de kinderen zullen me missen.  Nou ja, allerlei nietszeggende zaken die me weerhielden van iets anders te doen dan wat ik normaal doe op een ochtend. Ik zat vast aan mijn routine. Maar de dag was anders begonnen dan anders. Met pijn! Dus moest ik iets gaan doen.

Ik legde een briefje op tafel dat ik even was fietsen en dat ik zo weer terug zou zijn. Ik pakte mijn schoenen en deed ze met veel moeite aan. Even later stond ik naast mijn fiets en overlegde ik met mezelf hoe ik daarop zou komen. Eerst steppen of eerst mijn voet over het frame op de trapper zetten. Aangezien ik mijn voet amper kon optillen werd het steppend en fietste ik weg in een vaartje wat een kleuter op een driewieler joelend zou verdubbelen. De mensen die ik tegenkwam groette ik. Lag het aan mij  of keken ze me verbaasd aan. Zouden ze het gek vinden dat een vrouw op dat tijdstip schijnbaar doelloos door de wijk fietste?

                                                                                                                         fietser.png

Mijn rug voelde eerst nog pijnlijk maar werd steeds losser. Eenmaal weer thuis voelde het al beter.

Aan het ontbijt dacht ik nog even terug aan dit avontuur. Waarom duurde het zo lang tot ik maar toegaf aan mijn idee dat ik moest gaan bewegen? Was het nou echt zo moeilijk om een keer iets anders te doen dan anders?

En toen dacht ik aan al die mensen die ik in coaching of training tot het inzicht zie komen dat ze iets anders moeten gaan doen maar het toch niet doen. Ze willen iets veranderen maar vinden het moeilijk, want het vertrouwde pas is precies dat, Vertrouwd! Je kent het, je weet wat er zal gebeuren, en al weet je ook dat dat niet altijd gunstig is, een zekere voorspelbaarheid is wel fijn. Bovendien is het wat anderen van je verwachten, en het kan spannend zijn om mensen te verrassen, want wat zouden ze ervan vinden?

Mijn pijn in de rug, was eigenlijk een flinke duw in de rug.  Nu ik dit zo weer heb meegemaakt is mijn compassie met  al die mensen die willen veranderen gegroeid. Ik weet, het is niet makkelijk. Ik weet, het kost energie, en je verzint van alles om het maar bij het oude te houden, je ziet ook daar de goede kanten van, of je bent bang voor het onbekende dat de verandering zal opleveren.

Maar hoe lastig het ook is, je weet één ding: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Blijf dus niet drentelen, stap op de fiets en ervaar je opbrengst!
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…