Lisdonk coaching :: Contact met jou begint bij mij! Lisdonk Coaching & Training

Contact met jou begint bij mij!

Contact met de ander begint bij jezelf! filmpje.jpg

Dag, heb je het al gezien? Ik heb een filmpje van mezelf op mijn home pagina staan. Ja echt een filmpje van mij. Het is maar kort hoor, 59 seconden.

Ik vind het best heel spannend om het te zeggen dat je mij kunt zien en horen. Als ik zelf zit te kijken kijk ik met een heel kritische blik. En wat klinkt mijn stem raar, zo hoog! Ben ik dat wel?

Maar ja, ik ben het echt. Helemaal, en geen woord van gelogen!

Zoals je misschien gezien hebt is mijn motto: ‘Contact met de ander begint bij jezelf’. Dat kan je op heel veel verschillende manieren uitleggen: wanneer jij contact met iemand wilt, dan moet jij de eerste stap maken. Hand uitsteken, uitnodigen op linkedin of bellen met het verzoek voor een afspraak. contact_gras_bordje.jpg

Allemaal best spannende dingen, want stel dat die ander niet accepteert of niet opneemt. Wat betekent dat dan? Zegt dat iets over mij, of over hem?

Contact met de ander begint ook bij jezelf omdat de manier waarop je naar jezelf kijkt en wat je bij anderen goed of afkeurt, waar je dus kritisch op bent, je mee neemt naar het gesprek.

Vind je bijvoorbeeld dat je haar niet goed zit, zit je misschien de hele tijd er aan te plukken, vestig je de aandacht er op en zo gaat je gesprekspartner er vanzelf ook iets van vinden. Zo krijgt het gesprek een stempel door het oordeel dat jij hebt over hoe jij er uit ziet en hoe je vindt dat je er uit hoort te zien op dat moment.

Datzelfde gevoel had ik toen mijn filmpje op mijn site kwam. Kom ik wel ‘echt ‘over. Want dat is voor mij toch wel een belangrijk punt. Een coach of trainer die niet durft te zijn wie ze is, brengt in het contact ook iets in dat de ander zich beter moet voordoen dan hij of zij zich voelt. Dan krijg je een lastig gesprek want als je bij mij niet jezelf kunt zijn, hoe gaan we dan je verborgen blokkades op ruimen? Daar is vertrouwen voor nodig en openheid.

Dat was voor mij ook de reden waarom ik het filmpje heb laten maken. Ik wil dat je me kent, want ik wil jou ook heel graag leren kennen. Ik doe met dit filmpje een eerste stap. Ik steek mijn hand uit naar jou. En nou hoop ik…dat jij mijn uitgestoken hand wilt aannemen. uitgestoken_hand.jpg

Zeg het me eerlijk: zou je met mij contact willen, als je me zo hoort, ziet of leest?

Ik lees graag je reactie hieronder! Alvast bedankt!
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voorn…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het mo…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn'…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen pr…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen …