Lisdonk coaching :: Blog, mmm ? wat vind jij? Lisdonk Coaching & Training

Blog, mmm ? wat vind jij?

Als ondernemer en ZZP-er schijnt het belangrijk te zijn om te bloggen. Dit in het kader van 'wie schrijft die blijft' en om je 'expertstatus' te onderbouwen. Ik heb dit onderdeel dus ook braaf opgenomen in mijn website, in het vertrouwen dat ik te zijner tijd zeker wel goede onderwerpen zou hebben waar ik de wereld mee kan verblijden. En als contactspeciaist vind ik het heel erg leuk om vanuit mijn werkplek uit te reiken naar anderen, die interesse hebben in wat ik te vertellen heb.

En daar zit nou juist de crux. Want wie zit er nou te wachten op mijn bijdrage aan wereldvrede? Wie zit er nou te wachten op mijn ervaringen in het maken van contact met een ander.? En dan moet het ook nog voldoen aan allerlei regeltjes! het moet wel 'goed' zijn!

Herken je dit? Twijfel jij ook wel eens in een vergadering, 'zal ik het zeggen of niet'? Zijn er dan ook stemmetjes in je hoofd die roepen: 'nee, niet doen!, ze vinden het vast stom!, je wordt afgeserveerd'!, enz.

Of wanneer je op een feestje staat te luisteren naar al die leuke verhalen van anderen, goede grappen en spitsvondige reacties, denk je dan wel eens, ik zou ook wel iets willen vertellen waar anderen zo om kunnen lachen. Durf je het dan?

Laat mij dit zeggen: ga er maar vanuit dat de meesten op hun tijd die twijfel wel kennen. En nu ik hier zo zit te typen daagt het bij mij: weet je, als jij sie twijdel niet kent, geeft niets. En als je deze blog daarom ook niet interessant vindt om te lezen, geeft ook niets. Want ik bedenk me hier en nu: jij bent vrij in jouw keuzes, en ik in de mijne. Ik hoef ook niet een bijdrage te leveren aan ieders bestaan, maar alleen aan die, die wel een beetje hulp zouden willen bij het contact maken met anderen. Bij het zich zeker voelen in gezelschap, en rust willen ervaren in hun werk, ook al kijkt de baas mee.

Dus: als je je wel eens wat onzeker voelt in het contact met anderen, blijf mijn blog dan volgen. Ik ga je heel veel goede tips geven hoe je hier zekerder in kunt worden en effectiever. En dat begint al met deze: mijn advies: probeer het eens, gooi het eruit! Je wordt bij de meeste dingen pas goed ergens in door te oefenen. Daarbij, je zult verrast worden door het aantal mensen die ook niet altijd even zeker zijn in hoe ze zich voor het voetlicht moeten brengen.En hoe leuk is het als je diegene kunt leren kennen! Maar dan moet je wel de eerste stap zetten. Eng? Welnee.

Ik check even bij mezelf:

mmm blog, zweethanden? nee,
bloeddruk, normaal,
spanning in de schouders, nee!

Ik kan het best, bloggen! gewoon, een keer beginnen :) 

(contact met de ander begint bij jezelf! ;))
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voornemen gemaakt in de vakantie? Wil jij je ook niet meer gek laten maken door je werkdruk? Maak ruimt…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het moeilijk om op te komen voor zichzelf. uit angst voor ruzie, vanwege de norm aardig en bescheiden te m…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn' werd vroeger gezegd.Pesten is van alle leeftijden, zelfs in verzorgingshuizen worden mensen buiteng…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen proberen te overtuigen trekken ze soms echt alles uit de kast. Gespeelde emotie, beschuldigingen van t…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen op mijn pad die een groot verlies hebben geleden. Een persoonlijk verlies, door het overlijden van e…