Lisdonk coaching :: Authentiek of gewoon makkelijk? Lisdonk Coaching & Training

Authentiek of gewoon makkelijk?

assepoester.jpgAuthentiek of gewoon makkelijk?

Zo meteen komt er een coachee bij mij thuis. Dat is dan een particulier persoon die door mij gecoacht wordt. Dat doe ik bij mij thuis. In het begin vond ik dat nog wel eens lastig uit te leggen. Want is dat wel professioneel? Het werd ook veel aan mij gevraagd door mensen om me heen: ‘Werk je vanuit thuis? En hoe doe je dat dan als iemand bij je voor een coachgesprek komt?’

Is Persoonlijk wel Professioneel?

Ik probeer daar dan heel relaxed over te doen, maar stiekem zorg ik er wel voor dat het er beneden schoon en netjes uitziet. Op het laatst nog even een doekje hier en daar, de stofzuiger of wisser er doorheen. Alle nog niet gelezen kranten in één zwaai in een la. Want tja: je maakt maar één keer een eerste indruk! En dat moet wel een goede zijn….

Soms is het ook wel een extra motivatie om het huis opgeruimd en schoon te houden.  De parttime huisvrouwen/ - mannen zullen dit herkennen. Want waarom zou je de moeite nog nemen wanneer binnen de kortste keren de broodkruimels toch weer onder tafel liggen? Dan maar in actie op een moment dat ook iemand het resultaat ziet.

En toch verbaas ik me over mezelf. Want waarom vind ik het zo belangrijk dat ik een ‘nette en schone’ indruk achterlaat bij mijn bezoek? Wat zou dit iets over mij zeggen als coach? Wat vind ik dat het over iemand zegt wanneer ik in een vuile bende arriveer? Zijn de mensen die er wonen dan minder aardig? Minder goed in hun werk? Ben ik minder professioneel wanneer ik meer laat zien van mijn persoonlijk leven?

Eigenlijk, als ik eerlijk ben, voel ik me juist wel op mijn gemak bij mensen die niet opruimen voor bezoek. Ik hoef me dan niet beter voor te doen dan ik ben, dat doen zij (klaarblijkelijk ) ook niet. Het is wel ‘authentiek’. En dat is nou juist een woord dat zoveel valt als het gaat over leiderschap en keuzes maken en wat al niet meer, dat nodig is om te genieten van je leven.

Ik kan me daar ook wel achter scharen. Ik heb zelf gemerkt dat, sinds ik gekozen heb mijn hart te volgen, ik steeds meer kan genieten van mijn leven. Nou is dat erg makkelijk aangezien ik een geweldig leuk leven heb, maar toch was er een tijd dat ik wel wist dat ik een geweldig leven had, maar het minder zo voelde. Ik had vooral een lijstje in mijn hoofd met redenen waarom ik van mijn leven moest genieten. Alle dingen waar anderen jaloers op zouden kunnen zijn. En toch altijd dat andere lijstje in mijn hoofd over wat ik nog moest doen.

Er was een tijdje dat ik het wel wist, maar dat het niet zo voelde

Straks komt er een coachee bij mij aan huis. Ik ruim een beetje op, om goed te kunnen focussen op het gesprek. Maar ik ga proberen de boeken en oude kranten te laten liggen. Beetje oefenen in authentiek zijn . Sealed

Wil je meer authentieke blogs lezen? Laat je gegevens achter op mijn contactpagina. Dan krijg je je scheutje ‘Marieke’ iedere keer vanzelf. Klik hier!

 

 
Meest recente blogs

80 is het nieuwe 100

Heb je ook een goed voorn…

Opkomen voor mezelf

Veel mensen vinden het mo…

Jezelf zijn tegen de stroom in

'Schelden doet geen pijn'…

Effectief communiceren: houd de leiding

Wanneer mensen anderen pr…

Goed contact wanneer woorden tekort lijken te schieten

Ik krijg wel eens mensen …